Jij bent, ik ben, samen zijn wij
De Hele Mama

................

Mama word je tenslotte niet alleen. It takes a village to raise a child.
En nog eentje om mama te worden!

.....

Hi! Wij zijn
Azucena & Anja

................

Wij bieden een (online) plek waar gezondheid van aankomende en ervaren mama’s in zijn geheel aan bod komt. Body, mind & soul. Waar wij als medisch professionals de brug slaan tussen onze expertises, en reguliere en natuurlijke tools die je zelf kunt inzetten, waarvan wij weten dat ze veilig en effectief zijn!

Azucena is arts vrouwengezondheid en heeft veel ervaring met vrouwen met een kinderwens en met aanhoudende fysieke klachten in de postpartumperiode. Anja is als GZ-psychologe gespecialiseerd in psychische problematiek rondom de zwangerschap. 

 

Een arts & psycholoog op een holistische missie!


Allebei hebben we ervaren hoe onmisbaar het is om vrouwen naast je te hebben die je steunen als je moeder wordt en bent.

Tijdens onze zwangerschappen, verliesgeboortes en het (prille) moederschap misten wij een holistische aanpak. Dat heeft ertoe geleid dat we dit platform hebben gebouwd. We ontdekten dat het goud verborgen ligt in het samenbrengen van onze expertises, en de combinatie van reguliere & natuurlijke behandelopties. Where east meets west. 

Onze wens is dat jij in je kracht komt te staan als mama. Dat je leert luisteren naar je lichaam en je eigen innerlijke kompas mag volgen.

Er ontstaat magie wanneer vrouwen samen delen, helen en creëren. So let the magic begin!

Body

...............

Alle kennis en begrip over vrouwen-gezondheid: van regulier tot complementair en natuurlijk.

Mind

................

Alles over de transformatie naar moederschap, mentale gezondheid en zelfzorg.

Soul

...............

Inzicht in de diepere betekenis van moederschap en de spirituele groei die het brengt.

Word je of ben je net mama?

....................

Geef je op voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze online cursus & community, en nieuwe events!

Azucena's reis


Tijdens mijn prille zwangerschap begin 2021 ontstond de diepe wens voor een platform als dit. Gedragen door en voor vrouwen.

Bij 3 maanden zwangerschap werd ik overvallen door een miskraam en ging ik van het voelen van leven naar het ervaren van de dood. Fysiek en emotioneel vond ik het loodzwaar: een oerverdriet kwam los. Tegelijkertijd ervoer ik een allesomvattende heelheid en liefde die mij ten diepste heeft veranderd en op professioneel vlak veel heeft geleerd. Ik merkte hoe belangrijk het is dat er ook aandacht is voor de psyche en spirituele kant van deze magische levensgebeurtenis. Juist vanuit medische professionals.

Daarnaast zie ik als dokter veel vrouwen in mijn praktijk met de wens om zich optimaal voor te bereiden op een zwangerschap (vaak na meerdere miskramen) of na een bevalling kampen met forse lichamelijke & mentale klachten. Soms jaren na dato. Ja dat komt helaas vaak voor...

Ik ontdekte hoe vaak er sprake was van een hormonale disbalans, tekorten aan nutriënten of andere onderliggende ziekten die we vaak op een natuurlijke manier kunnen aanpakken. Deze kennis & tools horen gemeengoed te zijn!

Het verlies van mijn eerste kindje, heeft tot deze virtuele liefdesbaby geleid. Ik sta dan ook te popelen om jullie samen met Anja mee te nemen in de wereld van De Hele Mama.

Anja's reis


Mom at heart. Maar mama zijn is niet de enige missie in mijn leven. Alle ervaringen in mijn leven hebben geleid tot waar ik nu ben: andere mama's (to be) ondersteunen bij hun reis naar moederschap!


Ik ben opgeleid als kinder en jeugd GZ- psycholoog en heb altijd een brede interesse gehad in persoonlijke groei. Denkende al veel te weten over kinderen en ouderschap ging ik mijn reis naar moeder worden met plezier tegemoet! Toen wist ik nog niet dat moeder worden me de grootste persoonlijke groei zou brengen. 

In 2012 verloor ik mijn eerste zoon door een vroeggeboorte. Ik ontdekte dat de verwerking niet alleen een psychologisch proces was. Ook voeding, leefstijl en spiritualiteit droegen bij aan mijn mentale gezondheid. Body, mind & soul kon ik niet meer los van elkaar zien. Ik wist vanaf dat moment dat ik holistisch wilde werken. Verdieping en cursussen op het gebied van voeding en gezondheid, orthomoleculaire therapie, leefstijl, intuÏtie, sensitiviteit en spiritualiteit volgden. En vervolgens heb ik me als GZ-psycholoog gespecialiseerd in psychische klachten rondom de zwangerschap.

De Hele Mama is de volgende stap op mijn pad: mijn wens om holistische zorg te bieden! Vanaf het moment dat ik Azucena ontmoette zaten we hierover op één lijn. Als arts en psycholoog brengen we the best of both worlds samen! En samen voegen we de ziel eraan toe.


Voor alle mama's...


We nemen je graag mee op de meest bijzondere reis van je leven, als aanstaande moeder of als mama in de dop, en reiken je de hand als je het even niet meer weet. We brengen jou graag de laatste info qua holistische aanpak, in de aanloop naar of herstellend van een zwangerschap of miskraam.

Liefs,
Azucena & Anja